Masti cosmetice cu miere
Produsele stupului se folosesc de mult timp in cosmetica
dar si in medicina.
Mierea s-a folosit inca dinaintea epocii lui Tutankamon
ca medicament si in cremele de infrumusetare in Egiptul antic.
Mierea poate face minuni
pentru piele datorita proprietatilor sale: hidratare, antirid, cicatrizare si
regenerare, calmarea tenurilor iritate sau inrosite, efect antibacterian.
Masca cu branza de vaci
Se amesteca doua linguri de branza de vaci pana devin
asemenea unei creme; se adauga apoi miere si se amesteca pana la omogenizare.
Se aplica pe fata, pe gat si pe decolteu. Dupa aproximativ 20 de minute se
clateste cu apa calduta.
Hidrateaza, regenereaza si albeste tenul.
Masca cu banana
Se zdrobeste o jumatate de banana foarte bine, pana
devine ca un piure. Se adauga apoi o lingurita de miere si se omogenizeaza. Se
completeaza masca cu un galbenus de ou (pentru tenurile uscate) sau albus spuma
(pentru tenurile grase). Se aplica pe fata, gat si decolteu pentru 20 de minute
dupa care se clateste cu apa calduta. Hidrateaza si improspateaza foarte bine tenul (mai ales
dupa anotimpul rece).
Masca cu morcovi
Se da un morcov pe razatoarea mica. Se amesteca cu o
lingurita de iaurt si o lingurita de miere, pana la omogenizare. Se aplica pe
fata, gat si decolteu si se lasa sa actioneze timp de 15-20 de minute. Se
clateste fata cu apa calduta.
Este o masca tonifianta
pentru un ten opac, tern, lipsit de prospetime. Dupa aplicarea acestei masti
pielea va ramane moale, catifelata si tonifiata.
Masca cu drojdie
Se zdrobesc marunt cam 30 gr de drojdie proaspata. Se
amesteca apoi cu o lingurita de miere (mierea se adauga treptat pentru a se
omogeniza cat mai bine). Se aplica pe fata si pe gat pentru 20 de minute. Se
inlatura cu apa calduta; se limpezeste apoi fata cu apa rece. Improspateaza, purifica si tonifica tenul.
Masca cu..miere
Mierea se poate aplica si ca atare pe fata, pentru 15-20
de minute, dupa care se clateste cu apa calduta si apoi cu apa rece.
Important:
O masca are rezultate optime atunci cand se aplica pe o
piele curata. Fata se demachiaza iar apoi se inlatura usor stratul de celule
moarte de la suprafata prin exfoliere aplicata pe pielea usor umeda (cu
ajutorul taratelor de grau sau a malaiului)
Exfolierea nu se face mai des de o data pe saptamana si
trebuie avuta o atentie deosebita la tenurile uscate, sensibile, iritate sau
acneice (in cazul ultimelor doua nu este recomandata exfolierea).
In ceea ce priveste ustensilele, este de preferat sa se
evite metalul si sa se foloseasa bolurile de sticla sau portelan si lingura de
lemn.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu