Magical Elf make-up

Magical Elf make-up

Intra in lumea lui Mos Craciun cu ajutorul unui machiaj de poveste.







Click pe fotografii pentru a le mari!










Daca esti curajoasa atunci cu siguranta vei fi incantata sa porti un machiaj “altfel”. Transforma o petrecere obisnuita intr-una de basm si fii tu intr-o seara ajutorul lui Mos Craciun!  

Indrazneste!

Despre Elfi

Elfii sau spiridusii sunt mici fiinţe supranaturale asociate în prezent cu Crăciunul, ei fiind aceia care îl ajută pe Moş Crăciun la Polul Nord.
Elfii de Crăciun sunt adesea descriși ca având urechi ascuțite de culoare verde sau roșie, nasuri lungi și pălării ascuțite. Elfii de Crăciun fac jucării în atelierul lui Moș Crăciun și au grijă de renii acestuia, printre alte sarcini.
Elfii aparțin mitologiei nordice. Au supraviețuit în folclorul nord european, în legendele scandinave, germane și englezești. La origine, erau zei minori ai naturii și ai fertilității, fiind înfățișați de obicei ca niște tineri bărbați și femei, care trăiesc în păduri, fântâni, iar uneori sub pământ. Ei dețin o viață lungă, uneori chiar sunt nemuritori și au puteri magice. În linii mari, elfii se aseamănă cu nimfele din mitologia greacă și cu rulacele din mitologia slavă. Primele descrieri ale elfilor apar în mitologia nordică, unde ei sunt numiți "alfar". Ei sunt creaturi de aceeași statură ca omul, dar mai frumoși și mai puternici. Sunt semi-divinități asociate fertilității naturii. Mitograful Snorri Sturluson, scrie în lucrările sale că există două tipuri de elfi: "elfii întunericului", echivalenți cu piticii și "elfii luminii", care se apropie mult mai mult de ceea ce înseamnă elf. Acești elfi ai luminii guvernează una din cele 9 lumi ale cosmosului (Yggdrasil) și anume Alfheim-ul. Elfii întunericului trăiesc într-o lume total diferită, chiar antagonică, numită Nidavellir sau Svartalfheim.
Elfii nu au avut însă întotdeauna un caracter atât de plăcut. Puteau fi prietenoşi dacă li se ofereau daruri, sau rău-voitori în caz contrar, mai ales de Crăciun când, aşa cum este obiceiul în Danemarca, trebuie să li se lase afară un bol cu lapte.
În cea de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea, reputaţia lor a început să se schimbe în bine, o dată cu eforturile de a transforma Crăciunul într-o sărbătoare axată mai mult pe copii. Într-o poezie publicată în 1859 în revista americană Harper’s Weekly, se spunea despre Moş Crăciun că “are la lucru elfi mulţi, <Toţi muncind din răsputeri> sa pregătească mii de daruri minunate…”
Poate că nici o ţară nu acordă elfilor un rol atât de important în sărbătoarea Crăciunului, precum Islanda, care are bogate tradiţii folclorice referitoare la aceste fiinţe supranaturale şi la modul de a le îmbuna în lungile nopţi de iarnă. Se crede că elfii îşi schimbă domiciliul în fiecare seară de An Nou.
In Islanda s-a infiintat chiar si o academie, Scoala Islandeza de Elfi, unde se fac studii riguroase in domeniul acestor creaturi de poveste, iar profesori de specialitate tin cursuri pentru turistii care doresc sa cunoasca partea nevazuta a acestor locuri.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu